Paleis het Loo en de Veluwe

Altijd al benieuwd geweest hoe en waar onze koninklijke familie vroeger leefde? Ga met Van Fraassen Travelling op een ontdekkingsreis langs de Koninklijke bezienswaardigheden in Paleis Het Loo.

Paleis het Loo en de Veluwe

We beginnen de dag met een schitterende rondrit door de Veluwe. De Veluwe is een van de grootste natuurgebieden van Europa, en meet ongeveer 1000 km². Edelherten, damherten, wilde zwijnen en reeën bewonen de bossen van Veluwe-Noord. Maar denk bij de Veluwe niet alleen aan bos. Dit schitterende natuurgebied heeft ook heide, zandvlakten en weidegronden tot aan de horizon.

In de Veluwe, nabij Apeldoorn bevindt zich Kroondomein Het Loo dat het grootste landgoed in Nederland is. Sinds 1984 is Paleis het Loo als museum opengesteld voor het publiek. De prachtig ingerichte kamers, zalen en vertrekken geven een beeld van de Oranjes die hier maar liefst drie eeuwen woonden. De schitterende tuinen ademen de sfeer van de 17de eeuw uit. Het mooiste zicht op de tuinen heeft u vanaf het paleisdak, en dit is zeker de moeite waard! Ook de stallen en koetshuizen moet u gezien hebben. Veel van de rijtuigen van de koninklijke familie staan hier gestald. Wanneer de koningin op Het Oude Loo verblijft worden sommige koetsen zelfs nog gebruikt.

- Koffie/thee en gebak
- Rondrit Veluwe met gids
- Koffietafel met soep
- Toegang/rondleiding Paleis Het Loo
- 3-gangen diner
- Vervoer per luxe touringcar