Terra Maris

Onderzoek het Zeeuwse landschap in Terra Maris

Terra Maris, het Zeeuwse museum voor natuur en landschap, is gehuisvest in de sfeervolle Orangerie van Kasteel Westhove. Een afwisselende, levendige tentoonstelling neemt u mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat u de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien.

Terra Maris

Maak kennis met de dynamische natuur van de Delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de eeuwen door het water van de kaart werden geveegd. En… laat u verrassen door het landschap van nu. Een 2,5 hectare grote landschapstuin is onderdeel van het museum. Hier krijgt u “in het echt” een indruk van de verschillende landschapstypen en de natuur van Zeeland.

Regelmatig kunt u met één van de hoveniers in de tuin op excursie: hij onthult de bijzonderheden van de tuin. Dit schooljaar hebben heeft Terra Maris voor alle groepen de volgende twee nieuwe activiteiten ontwikkeld: ‘Aaaah…..een spin!’, tijdens de grote spinnententoonstelling en Rondje Motte / Expeditie Middeleeuwen, rond ons nieuwe mottekasteel, waarbij de leerlingen de Middeleeuwen kunnen beleven!

Bekende activiteiten als (w)onderwaterwereld, strandjutten en flessenpost ontbreken natuurlijk ook dit jaar niet in het Programma Basis Onderwijs 2011/2012. Zowel het museum met de landschapstuin, als ook het bos, de duinen en het strand zijn perfecte locaties voor een educatieve activiteit of schoolreisje. De activiteiten sluiten aan bij verschillende thema’s en kerndoelen van het basisonderwijs.

Terra Maris
Terra Maris