SPIDO rondvaart in Rotterdam

Rederij Spido verzorgt rondvaarten op de Maas. Op een van hun hypermoderne schepen, worden u en uw leerlingen meegenomen op een ontspannen tocht door één van de grootste havens ter wereld!

SPIDO rondvaart in Rotterdam

Van Fraassen biedt een aantal arrangementen voor het basisonderwijs:

‘Duik in de Haven’ schoolreis Eerst wordt er een bezoek gebracht aan het Maritiem Museum. Hier ontdekken de kinderen de maritieme invloed op ons dagelijks leven. Speciaal voor 4 tot 12-jarigen is er ´Professor Plons´ die de kinderen het werk in de haven spelenderwijs laat beleven. Museumschip ´Buffel´ leert hen alles over de stoomtechniek. Hierna volgt de daadwerkelijke ervaring met de haven tijdens een verrassende rondvaart met Spido. Er wordt kennis gemaakt met de enorme omvang van de haven en de indrukwekkende skyline en architectuur van de Maasstad middenin het drukke scheepvaartverkeer!

‘Haven-railz’ schoolreis Beleef de wereld van 100 verschillende modeltreinen, 2 kilometer spoor en de uitgestrekte polderlandschappen met modelgebouwen, oftewel Railz Miniworld! Laat de leerlingen de miniatuurwereld ontdekken en de techniek van het spoor ervaren. Om de dag helemaal af te maken gaan de kinderen de Rotterdamse haven verkennen met een boeiende rondvaart van Spido.

‘Geen golf te hoog’ schoolreis Bij dit arrangement beleven de kinderen een actieve dag door een rondvaart van Spido te combineren met het spelen van een spannend spelletje midgetgolf. Omdat dit alles erg hongerig maakt is er ook aan eten en drinken gedacht! Een heerlijke pannenkoek, een glas limonade en een ijsje staan voor ze klaar na dit gezellige spel.

‘Schip Ahoy’ schoolreis Ga met een speurtocht door scheepswerf ‘De Delft’ en ontdek dat er hier niet alleen wordt gebouwd aan Europa’s grootste replica van een prachtige 18e-eeuwse zeilreus maar dat er ook heel veel educatieve mogelijkheden zijn voor jongeren. Daarna krijgen zij ook de kans om als een echte kapitein mee te gaan varen aan boord van één van de schepen van Spido. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 75 minuten lang boeiend met heldere uitleg.

Tijdens de vaartocht komt u alles te weten over de haven en de boten door middel van een DVD explicatiesysteem in beeld en geluid. Zo komt u niet alleen alles te weten over de haven maar ook over de architectuur, infrastructuur en de vele andere facetten van de bruisende stad Rotterdam. Ideaal voor klassen van de boven –en onderbouw!