Reuzeleuk Madurodam

De attractie van Den Haag, die eigenlijk geen andere aanbeveling nodig heeft.

Madurodam geeft een historische weergave van een Nederlandse stad, maar dan op schaal 1:25. Madurodam bestaat niet alleen uit gebouwen, maar heeft ook een autoweg en een luchthaven met de modernste technieken.

Reuzeleuk Madurodam

Zoals in een 'echte' stad kunnen kinderen veel leren in Madurodam! De miniatuurstad viert dit jaar haar 60e verjaardag en grijpt deze mijlpaal aan om het park te verfraaien. Er komen tientallen doe-dingen en via moderne communicatiemiddelen worden de boeiende verhalen achter de objecten verteld. De bekende, karakteristieke miniaturen blijven het hart van het nieuwe Madurodam vormen.

Ze worden onderverdeeld in drie gebieden: ‘water als vriend en vijand’, ‘oude binnensteden’ en ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’. Jong en oud kunnen straks via tientallen interacties aan de slag waarbij de handen uit de mouwen moeten worden gestoken, bijvoorbeeld door het daadwerkelijk bedienen van het schaalmodel van de Oosterscheldekering, het leegpompen van een polder en het laden en lossen van schepen in de haven van Rotterdam. Via digitale informatieschermen en de eigen smartphone kunnen uw leerlingen de verhalen achter de objecten multimediaal beleven.

Reuzeleuk Madurodam
Reuzeleuk Madurodam