Stedentrip Gent

Gent is een prachtige historische stad, die nog veel overblijfselen uit de Middeleeuwen heeft. Het is ook een geweldige stad voor een avondje uit. Van een rustig avondje op een van de vele terrassen tot een wilde nacht in een hippe nachtbar, Gent heeft het allemaal!

Stedentrip Gent

Vanaf de Sint-Michielsbrug zijn de drie meest imposante torens van Gent in een oogopslag te zien. Vooraan staat de gotische Sint-Niklaaskerk, in het midden het Belfort en achteraan pronkt de Sint-Baafskathedraal. Hier binnen hangt “De aanbidding van het Lam Gods”, het wereldberoemde veelluik van Jan van Eyck.

Andere bezienswaardigheden zijn: Het Gravensteen, het Belfort, de Lakenhalle, de Graslei en de Korenlei. Met een uitgebreide keuze aan alle mogelijke winkels, van design tot antiek, en met diverse winkelstraten, houdt Gent shopaholics wel even zoet. Alle bekede modeketens kun je vinden in de Veldstraat.

Van 14 tot 23 Juli zijn het weer Gentse Feesten! Een groot deel van het Gentse Centrum wordt dan omgetoverd tot een waar festival. Ga ook naar dit gratis volksfeest dat behoort tot een van de grootste van Europa. Er zijn vele optredens en er is voor iedereen wat wils: wereldmuziek op Polé Polé, dance op Ten Days Off, Jazz op Gent Jazz Festival, en nog veel meer! Op zowat alle kleine en grote pleinen in het stadscentrum is er gratis muziek. Er is vuurwerk, straatvoorstellingen, de Gentse Feestenparade, het Bal 1900, de Rondgang van de Stroppendragers, markten,...